Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genrep: Sista anhalt innan semin

Från kvaldrama till semifinaldrama på bara ett par veckor.

Kevin Walker och hans Idol-kollegor repade under torsdagen inför det som ska kora två finalister i Globen nästa vecka.

Annons

Vid halv nio är det få på plats i Stockholm studios i Spånga inför torsdagens genrep. Logerna till juryn och till programledaren Pär Lernström gapar tomma. Anders Bagges gömställe är klart störst och inhyser allt från hundmatskålar till oräkneliga scarfs.

I tiotalet galna veckor har Kevin Walker kämpat i de här lokalerna och på många sätt vuxit fram till en av tävlingens huvudpersoner. En höst som gett många erfarenheter men där han fortfarande lär. Genrepet inför semifinalen är inget undantag.

– Jag hade problem med medhörningen i början av repet men det blev bättre, säger han.

Han berättar om en bransch som är helt ny för honom och att utmaningarna är annorlunda än för de som är vana med liveframträdanden.

– Man blir nervös över teknik och sånt, och det här med PA-system och annat är fortfarande nytt för mig, berättar Kevin Walker.

Precis som på fotbollsplanen jobbar han hårt i tävlingen. Under hela dagen i går kunde man höra hur han går runt och nynnar sin låt för att allt ska sitta och på så sätt göra en lång Idol-höst en vecka längre. Att inte tappa sig själv i tävlingen eller framför allt visa upp en musikalisk sida han kan stå för är viktigt för Kevin Walker.

– Man kan inte styra låtvalen i tävlingen helt men jag är överraskad hur mycket vi får vara med och bestämma. De vill ju såklart att vi ska få vara oss själva, säger han.

Om resan tar slut i kväll är det inte hela världen enligt Kevin. Han uttrycker sin tacksamhet både till de som stöttat och för det faktum att han tack vare Idol fått en väg in musikvärlden. Men när nästa veckas gästartist, Robbie Williams, kommer på tal märker man att han inte tycker en finalplats vore helt dum.

– Det är ju helt sjukt! Han ska få signa mitt gitarr-case i så fall. Han får inte signa gitarren men caset går bra.

Just att Kevin får gitarrkompa sig själv känns som ett stöd tycker han. Och med liveband i ryggen känner han sig hemma.

– Det är ju det jag vill göra sedan. Att bara åka runt själv är väl inget vidare, skämtar Kevin Walker.

Framtiden var det, ja. Han har hittills lyckats med konststycket att balansera en fotbollskarriär med att över en natt bli popstjärna, och har inga intentioner att släppa taget om något av det. Oberoende hur de senaste veckorna artar sig. Det går att samköra tycker Kevin.

– Jag hoppas att få chansen att spela in. I och med Idol finns det kanske några därute som tycker om det jag gör.

Att det finns folk som tycker om det han gör är vid det här laget tydligt. I kväll visar det sig hur många de är - och hur mycket.

Mer läsning

Annons