Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försmak av en härlig tid

/
  • Charlotte Perrelli var dragplåster när Övik Big band gav sin årliga julkonsert i Pingstkyrkan. Hon bjöd dessutom på två schlagerbonusar.
  • Karin Öberg med kraftfull pipa inledde kvällens konsert med
  • Quincy Mako Rycraw Cochran var en av åtta studenter från gospellinjen vid Mellansels folkhögskola som uppträdde igår.
  • Den stora kören

Än är inte julen här.
Men det är tillåtet att tjyvstarta.
Och det gjordes med besked i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik under söndagskvällen när Övik Big Band gav julkonsert med Charlotte Perrelli.

Annons

Pingstkyrkan i Örnsköldsvik var i det närmsta fullsatt i går kväll när Övik Big Band bjöd på sin traditionsenliga julkonsert. Från det gråa novemberrusket utanför vällde förväntansfull publik in i den stämningsfulla och pampiga konsertlokalen.

Och nog fick vi en försmak av den härliga tid som kommer.

Karin Öberg, sångpedagog vid Mellansels folkhögskola, inledde med den fartfyllda This Christmas, ackompanjerad av de åtta proffsiga sångarna från Mellansels gospellinje.

De satte ribban för kvällen.

Kvällens stora dragplåster var förstås Charlotte Perrelli. Hon berättade att detta var hennes första julkonsert för i år, och ett skönt och välkommet avbräck i rollen som Evita på Malmö Opera.

Hon bjöd på egna låtar, bland annat " Mitt önskebrev till dig", från albumet Rimfrostjul, och gamla älskade dängor som en julkonsert inte kan överleva utan: Rudolf med röda mulen, Stilla natt och O Helga natt. Den sistnämnda gav nog de flesta gåshud.

Övik Big band höll som vanligt hög klass, och bandets ledare Jonas Öberg, och Peter Nygren, bjöd på snygga solon och kvällens presentatör Sören Öberg var rolig och spirituell i mellansnacket.

Men kvällen handlade inte bara om jul. Charlotte Perrelli drog iväg sin schlagerklassiker "Hero", vilket var väldigt uppskattat med tanke på efterföljande jubel.

En bonus fick vi också när den stora kören "Kom och sjung me", under ledning av Karin Öberg sjöng "Låt julen förkunna" med Charlotte Perrelli.

En julig avslutning blev det inte, men den blev bra ändå. Som extranummer rev Charlotte Perrelli av den låt hon är mest känd för: "Tusen och en natt", som gav Sverige en seger i Eurovision song contest 1999.

Mer läsning

Annons