Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalduon och Danny på ingång

/

För en vecka sedan vann Kevin Borg årets final av Idol 2008.
Lördag den 27 december kommer han till Örnsköldsvik.
Med sig har han finalisten Alice Svensson och dessutom skivaktuella Danny Saucedo.

Annons

Sent förra fredagen stod Idol-vinnaren Kevin inför tusentals människor i Globen och över en miljon tv-tittare. Sedan vinsten har det varit bråda dagar för Kevin med marknadsföring för honom och hans kommande album. Som en del av marknadsföringen åker Kevin ut på en kortare skivsigneringsturné. Den 27 december besöker han Birsta i Sundsvall och Oskargallerian i Ö-vik.

– Det blir en stor Idol-dag i Ö-vik och Oskargallerian. Det känns väldigt roligt att kunna bjuda på detta till alla som bor eller hälsar på i Ö-vik med omnejd, säger Veronica J Poultney, centrumledare för Oskargallerian.

Kevin tar dessutom med sig finalens tvåa Alice Svensson. De båda kommer på eftermiddagen och ska båda uppträda med ett par låtar. Dessutom blir det skivsignering av Kevins singel ”with every bit of me”.

– Det blir på vår ”scentrappa”, så att så många som möjligt kan se från alla håll och kanter, förklarar Poultney.

Men redan klockan tolv samma dag börjar Idol-dagen. Danny Saucedo, från Idol-gruppen E.M.D, dyker upp för att lansera sitt nya album ”Set your body free”, som släpps lägligt till jul.

– Alla artister släpper skivor 3-4 veckor innan jul. Jag vill inte släppa när alla andra släpper; det är tråkigt och förutsägbart. Och de skivorna slutar sälja efter julafton - jag vill sälja även nästa år!

Dannys nya album består i mångt och mycket av den dansmusik han gjort sig känd för tidigare. Och han har målgruppen klar för sig.

– Alla som rör sig ute och festar. Unga människor - alla 25-åringar som inte har fått barn än. Visst, min mormor älskar ju min musik, men hon är kanske partisk, skrattar han. Jag tycker om att dansa och röra mig och gör gärna musik man kan groova till.

Danny är dock snabb på att poängtera att E.M.D inte på något sätt är ett avslutat kapitel.

– Båda sakerna är lika viktiga! E.M.D har boostat både mig och de andra .Vi är jättetacksamma; det blev så mycket större och bättre än vad vi trodde. Bara ett sådant exempel som att stå på Victoriadagen och sjunga för Victoria - jag hade inte fått göra det, men E.M.D fick göra det och nådde längre.

Gruppens debutsingel nådde också ända upp till singellistans förstaplats. Och nu är de jokrar i Melodifestivalen med egna "Baby goodbye".

– Det är en låt som man nog inte förknippar direkt med E.M.D. Den är lite kaxigare, konstaterar Danny.

Veronica Poultney är mer än nöjd med att hon lyckats locka Kevin, Alice och Danny till Oskargallerian i Ö-vik.

– Danny kommer att sjunga några nya låtar från sitt nya album. Det ska verkligen bli riktigt kul!

Mer läsning

Annons