Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalområdet säljs

/

Docksta BTK är i färd med att sälja Skulebergets festivalområde.

Allt tyder just nu på att Örnsköldsviksbon Fredric Wedin blir köpare, i hopp om att utveckla området och arrangera fler konserter.

Annons

– De vill sälja till mig och jag vill köpa av dem. Vi sitter i förhandling just nu, men inget är klart, säger Fredric Wedin.

Enligt säkra källor till Allehanda Nöje förs just nu diskussioner inom den lokalt starka bordtennisföreningen Docksta BTK om eventuella försäljningar av ett flertal fastigheter i Docksta som klubben äger.

En av dessa försäljningar handlar om Skulebergets festivalområde, alltså den plats som Skulefestivalen arrangeras på.

– Det stämmer. Vi hade styrelsemöte i söndags och tog beslut om att sälja festivalområdet, bekräftar Birgitta Garbom, ordförande i Docksta BTK.

Enligt Birgitta Garbom väljer de att sälja festivalområdet eftersom de vill se en utveckling och förbättring av området.

– För att området ska kunna utvecklas och bli mer än vad det är i dag så måste det in nytt friskt blod och ny kunskap. Vi känner att vi i Docksta BTK inte riktigt har kunskapen att ta festivalområdet vidare till nästa nivå och väljer därför att sälja till någon med den kunskap och det driv som krävs, säger Garbom och fortsätter.

– Jag vill påpeka att det känns oerhört viktigt för oss att sälja till någon som tar väl hand om området. Vi har tagit emot anbud och dessutom tagit ställning till det.

Den köpare som Birgitta Garbom pratar om är Örnsköldsviksbon Fredric Wedin, som i nuläget driver bolaget Verkställande Byrån, är promotor på Fjällräven Center och har en mångårig erfarenhet som nöjesarrangör och inom musikbranschen. Bland annat har Wedin stått bakom konserter med Tomas Ledin, Lars Winnerbäck, Björn Skifs, Gyllene Tider och nu senast Peter Jöbacks "I love musicals".

När Allehanda Nöje når Fredric Wedin via telefon är han aktsam och försiktig i sina kommentarer kring köpet.

– Jag kan bekräfta att vi sitter i en förhandling, men inget är fortfarande klart. De vill sälja till mig och jag vill köpa av dem, men innan alla papper är påskrivna vill jag inte spekulera mer i saken, säger Fredric Wedin.

Fredric Wedins avsikt med köpet är framför allt att arrangera fler musikkonserter varje sommar, eventuellt ytterligare två eller tre stycken. Den anrika Skulefestivalen, som i år firade ett succéartat och välbesökt 30-årsjubileum, blir dessutom kvar i vanlig regi.

– En premiss med försäljningen är att vi ska få fortsätta arrangera Skulefestivalen i vanlig ordning, menar Birgitta Garbom.

– Om denna affär nu går i hamn så ser jag bara fördelar med att Docksta BTK får fortsätta arrangera Skulefestivalen, eftersom festivalen drar mycket folk till området. Jag har själv varit på Skulefestivalen många gånger och gillar den verkligen, säger Fredric Wedin.

Birgitta Garbom tror och hoppas också på att försäljningen ska få positiva synergieffekter ur ett längre perspektiv.

– Över huvud taget vill vi ha en levande bygd och vi tror och hoppas att denna försäljning ska locka mer folk till Docksta med omnejd, menar Birgitta Garbom.

Mer läsning

Annons