Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falk och McCoy gav järnet i Sollefteå

/

Ett stänk av Nashville, ett stänk rock, ett stänk pop och en massa energi.
Jessica Falk med sitt band The Flaming Hearts och med munspelsvirtuosen Charlie McCoy intog scenen på Hullsta gård i lördags och lät inte en minut gå till spillo under den en och en halvtimme långa konserten.

Annons

Avslutningslåten Jolie räckte inte för publiken i den fullsatta salongen, det blev ett extranummer. Och inte vilket extranummer som helst.

Charlie McCoy fullkomligt trollband publiken med ett munspelsspel som inte lämnade någon oberörd.

Hur många munspel han använde samtidigt och hur han bytte dem gick bara inte att uppfatta. Det var ett tempo som resten av musikerna nätt och jämnt hann med.

Men samtidigt visade både orkester och solister en spelglädje som värmde.

Förväntningen på kvällens konsert var stora och infriades nästan till fullo. Många hade hoppats på fler "gamla godingar" med Charlie McCoy på munspelet.

Men publiken fick nöja sig med Jambalaya och Tennessee Waltz.

– Jag orkar inte, sa McCoy, som varit musiker i över 50 år och gjort över 13000 inspelningar och givit ut 38 egna soloalbum.

Men han fanns med i de flesta av de låtar som Jessica Falk och orkestern framförde, låtar som hon skrivit själv och låtar som handlade om livet.

– Jag älskar naturen, att meta, plocka blåbär och jag gillar lugnet. Och då kommer låtarna. Life is knocking on your door, You´r my everything, Wherever the music takes me, Kisses from Holm, My new beginning, Don´t give up - var några av de låtar som alla hade sin historia, en händelse som påverkat Jessica Falk.

Hon varvade låtar med berättelserna om dem och framförde dem med inlevelse och fart.

Hon avslutade konserten med en favoritlåt, Jolie, som hon spelat hundratals gånger under sin tid som artist i pianobarer.

Mer läsning

Annons