Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En vecka i vackra Härnösand

Peter Carlsson är i alperna. Ni vet, den där killen som i vanliga fall brukar pryda bilden längst ned på en sån här typ av nöjeskrönika.

Annons

Lite fegt kan jag tycka. Att rymma till en sexig alptopp en vecka, där puder upp till midjan och,av Facebookbilder att döma, solsken i blick är vardag. Här hemma brottas vi med januari.

Men det här är såklart inte endast av ondo. Peters temporära jetset-liv har gjort att jag under veckan fått stifta bekantskap med Ångermanländskt nöjesliv, och att ni därmed fått stifta bekantskap med mig. Den gångna veckan har lett till vissa reflektioner.

I dagens tidning kan ni läsa om nya bokningar till Urkult, där Syster Sol och Stefan Sundström utgör de namnstarkaste. Urkult verkar urstarkt och jag som utomsocknes kan inte låta bli att imponeras över att man hängt med så länge. Där jag kommer i från (Sundsvall) verkar inte folk vara så pigga på att gå på festival längre, så det känns betryggande att vissa fortfarande ångar på.

Något som slagit mig efter att ha tagit motorvägen en trekvart norrut, är att det tycks råda någon slags dokusåpavåg här i krokarna. Fullt pådrag i Paradise hotel, Farmen och Bonde söker fru, och det får en fundera om Ångermanlänningarna börjar få smak för rampljuset. Ingen vetenskaplig studie detta, men det ska bli fortsatt intressant och se om ni håller i.

I övrigt har Härnösand behandlat mig väl där alla nya ansikten även varit vänliga. Ledarskribent Rönnmark klargjorde tidigt att han alltid är domare om det råder oklarheter mellan kulturredaktör och nöjesredaktör. Ska nyheten gå på nöje eller kultur? Rönnmark har vissa instrument för att göra sin bedömning. Hur högt håller intervjuobjektet sin gitarr? Har nyhetens huvudperson snortat kokain med Örjan Ramberg? Aspekter att ta hänsyn till menar ledarskribenten.

I helgen går jag på vargjakt och försöker se Wolf of Wall street. Scorsese vet hur man berättar en historia.

Trevlig helg!

Mer läsning

Annons