Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En riktigt god schlagerjul

/

Julton i Sollefteå brukar innebära en fullsatt kyrka. Inte i år. I går spelades konserten på ett fullsatt Hullsta Gård. Dragplåstret Linda Bengtzing underhöll som en bra och rolig showare.

Annons

Veckan innan jul, vad passar då bättre än att gå på julkonsert? Massor av Sollefteåbor verkar ha insett att det är det rätta, eftersom 840 biljetter såldes på en dag. Kulturskolan arrangerar julshowen Julton tillsammans med Hullsta Gård och Musiksällskapet.

Linda Bengtzing bjöd på några jullåtar, även om hon är altsångare och tycker de flesta jullåtar går för högt gjorde hon "Jul jul, strålande jul" riktigt bra. Och med egna schlagerhits som "Alla flickor" och "Jag ljuger så bra" fick hon igång publiken. Hon är en riktig entertainer och skämtade om allt från Modo hockey till Bert Karlsson.

Kulturskolan, Manskören, Mullekören, Novakören, dansare och orkester stod för ett väldigt proffsigt arrangemang. Och solisterna var fantastiska. Men någonstans saknar jag ändå det sakrala. Den traditionella julkonserten julton har fram tills i år hållits i kyrkan och jag undrar om det inte är där en julkonsert gör sig bäst. Oavsett hur publiken känner för att sitta på hårda bänkar finns i kyrkan den rätta akustiken och känslan. Rösterna bak i kören når inte riktigt fram genom den pampiga orkestern på Hullsta Gård.

Det är helt enkelt inte så juligt, utan en konsert med Linda Bengtzing med lite jullåtar emellan. Mycket bra genomfört och underhållande. Men det ska vara mäktigt, man vill ju bli andaktsfull.

Mer läsning

Annons