Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lugnare jul på Sliperiet

/

I vanlig ordning bjuder Sliperiet i Örnsköldsvik på julfest med ett gäng artister.
Årets partaj, som inleds ikväll, blir däremot lite lugnare än vanligt.

Annons

– Vi kör en hel del visa och lugn musik i år, vilket är lite ovanligt för oss, säger Musikhusets ordförande Eric Sedin.

Brukligt i juletid anordnar Musikhuset en julfest. Årets upplaga hålls i dagarna två och går av stapeln i kväll och i morgon.

– Julfesten är i mångt och mycket en fest för hemvändare. Vi anordnar en fest för dom som är och har varit musikhusare, förklarar Sedin.

Många förknippar kanske Musikhusets julfester med tung hårdrock och metal. I år blir det dock även mjukare inslag.

– Visst blir det fortfarande en del hårdare rock, men det blir även ganska mycket visa och lugnare musik. Det känns bra att ha lite musikalisk spridning på artisterna över de två dagarna, säger Sedin.

Julfesten brukar i runda tal dra runt 150-200 personer varje år. Till årets fest står 15 stycken artister eller grupper på schemat. Mest känd av dem är förmodligen Mårten Lärka från Jättendal, inte långt från Njurunda, som släppte sitt senaste album "Livstidsvicket" i slutet av oktober. Skivan fick tre stjärnor i betyg av Allehanda Nöjes musikrecensent Torbjörn Berlin som tyckte att; "Lärka gör pop med glimten i ögat".

– En i styrelsen känner honom. Vi ringde och frågade om han ville komma till oss och spela och det ville han mer än gärna. Det känns jättekul att Mårten kommer hit. Han gör bra svensk trallvänlig pop, säger Sedin.

Ett band Eric Sedin också vill framhålla är Kreti & Pleti, som består av före detta Ö-viksborna Fredrik Jonsson och Mattias Hamberg, numera boende i Umeå. Kreti & Pleti spelar pop med texter som sympatiserar åt den politiskt vänstra fallangen.

– Dom driver med den högra sidan med glimten i ögat. Kreti & Pleti var paradoxalt nog och spelade på MUF:s (Moderata Ungdomsförbundet, reds anmärkning) årsstämma. Det kommer att bli en intressant spelning, säger Sedin.

Mer läsning

Annons