Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir en stadsfest även nästa år

/
  • Publiken hittade till Härnösands stadsfest i somras. Nu väljer arrangörerna att fortsätta sin satsning.

Nu ser det ut som om det blir en stadsfest i Härnösand även 2009. Arrangörerna räknar med att kunna genomföra den utan kommunala bidrag.

Annons

Arrangören Härnösands Stadsfestbolag har gjort klart sin utvärdering av stadsfesten. Den visar enligt arrangörerna att festen fått ett mycket positivt gensvar från såväl kommunen som deras samarbetspartners. Detta gör att man nu jobbar för att fortsätta arrangera Härnösands stadsfest.

Från början hade man lagt upp en treårsplan, och förra sommaren var det tredje och sista året.

– Vi är nöjda med utvecklingen och tycker att den följt den plan vi lade upp där vi vid årets stadsfest kunde se en stor skillnad på antal besökare som var tillresta för att besöka stadsfesten. Vi nådde också ut betydligt bättre med marknadsföringen utanför kommungränserna, säger Marcus Palmqvist, som tillsammans med Mikael Tallbacka ligger bakom Härnösands stadsfest.

Det som gjort arrangörerna tveksamma till att fortsätta är den stora risk man stått för eftersom evenemanget är mycket väderberoende. Stadsfesten har dessutom krävt väldigt mycket tid från ägarnas ordinarie verksamhet. Nu letar man efter en lösning som minskar risken.

Definitivt beslut tas i januari, men inget tyder i dag på att festen, som ska hållas den 16 till 18 juli, inte blir av.

Mer läsning

Annons