Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den norrländska slutstriden i Idol

/
  • Under fredagskvällen avgörs vem som vinner TV4-programmet
  • Även om de är motståndare i
  • Kevin Walker och Elin Bergman.

Hat, kärlek, tårar och skratt.

Under fredagskvällen sätter Sundsvalls Kevin Walker och Umeås Elin Bergman punkt för en svängig musikalisk resa.

Men idolerna erkänner att skivbolagen redan har börjat rycka i dem.

Annons

Det är två trötta idoler som vi träffar på ett hotell i centrala Stockholm. Elin Bergman har suttit i morgonradio och Kevin Walker kämpar för att få i sig en macka innan intervjun börjar.

– Jag var helt chockad efter semifinalen, det var som att kliva ur en torktumlare, säger han.

Elin Bergman nickar instämmandes. Ingen av de två finalisterna trodde att de skulle gå hela vägen i tävlingen, men nu är de framme.

För Kevin Walkers del har "Idol" varit en extra omtumlande resa. En del tittare har fallit pladask för hans leende medan andra tycker att han inte håller måttet. I veckan gick en del så långt att de önskade livet ur honom på Twitter.

– Det gäller att inte googla sitt namn. Jag tror inte att man kan undgå allt som skrivs men någonstans måste du utgå från dina egna åsikter. Det som andra säger om dig kan du ändå inte göra något åt, säger han.

Under hösten har idolerna haft tillgång till en psykolog för att bearbeta sina känslor, men framför allt har de fått stöd av vänner, familj och av varandra. När fotografen ber idolerna att se tävlingsinriktade ut bryter leendena fram; de ser sig mer som vänner än som rivaler.

– Det känns inte som en tävling längre utan mer som en belöning att vi får stå i Globen, säger Kevin Walker.

– Det spelar faktiskt inte någon roll vem som vinner, jag tänker bara ha kul, säger Elin Bergman.

Under semifinalen fick både Kevin Walker och Elin Bergman ta emot kritik: Kevin för att han sjöng falskt och Elin för att hon var för taggad. Juryns ord tar de dock med ro.

– Jag håller inte riktigt med dem även om jag förstår vad de menar. Men det är Globen, varför skulle man inte vara taggad? Jag tänker köra all in, säger Elin Bergman.

Kevin Walker, som under hösten har pendlat mellan fotbollsmatcher i Sundsvall och musiktävlingen i Stockholm, tycker att han har gjort allt han kan.

– Jag hade aldrig stått på en scen tidigare och har inte gått någon musikutbildning. Jag har fått lära mig allt i tusen kilometer i timmen och det har ändå gått hyfsat bra tycker jag.

Under fredagskvällen sjunger Idolerna tre låtar; en som de har valt själva, en som tittarna har valt samt vinnarlåten "Belong". Dessutom uppträder popstjärnan Robbie Williams, något som till och med får Kevin Walkers lugna puls att stiga.

Mest av allt ser dock idolerna fram emot livet efter tävlingen. Kevin Walker skulle vilja släppa en egen singer/songwriter-skiva medan Elin Bergman drömmer om att spela in ett album med "lite tyngre pop och soul-musik".

Skivbolagen har redan börjat rycka i dem.

– Man har väl blivit kontaktad av vissa, säger Elin Bergman avvaktande.

Kevin Walker fyller i:

– Vi är ju inne i "Idol"-bubblan, så intressenter utifrån bör väl inte komma åt oss egentligen. Men ibland har det smugit in några förfrågningar.

Finalen i "Idol" sänds i kväll, fredag, 20.00 i TV4.

Fakta - Startordningen

1. Kevin Walker: "Say" (John Mayer, tittarnas val)

2. Elin Bergman: "Happyland" (Amanda Jenssen, tittarnas val)

3. Kevin Walker: "Where the streets have no name" (U2)

4. Elin Bergman: "Raise your glass" (Pink)

5. Kevin Walker: "Belong" (vinnarlåten)

6. Elin Bergman: "Belong" (vinnarlåten)

Fakta - Kevin Walker

• Född: 1989.

• Bakgrund: Född i Sundsvall. Fotbollsspelare i Gif Sundsvall som spelar i Superettan.

• Aktuell: Som en av två finalister i fredagens "Idol".

• Kevin om en Elin-egenskap han skulle vilja ha: "Elins sätt att ta en scen på. Det är coolt att ha följt henne och det är många gånger man har suttit med haken långt nere, haha! Hon är en fantastisk tjej när hon står på scenen."

Fakta - Elin Bergman

• Född: 1995.

• Bakgrund: Uppvuxen i Umeå. Läser tredje året musik på gymnasiet.

• Aktuell: Som en av två finalister i fredagens "Idol".

• Elin om en Kevin-egenskap hon skulle vilja ha: "Kevins fokus. Han är en väldigt fokuserad människa, har jag ibland tänkt när jag har kollat på honom. Det beundrar jag honom för, lite mer sånt skulle jag behöva."

Karl Dalén/TT

Mer läsning

Annons