Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans med Donnez i Ärstaparken

Lördagen den sjätte augusti bjuds det in till dans i Kyrkdal. Abbe Abrahamsson som arrangerar tillställningen tror att det kan bli oförglömligt. "Det här ska bli ett minne för livet" säger han.

Annons

Dansbandet Donnez spelar i Kyrkdal.Foto: Pontus Lundahl

Abbe Abrahamsson är en mycket erfaren arrangör av dansevenemang. 2007 tilldelades han det hedersvärda priset Guldklaven för Årets arrangör på Guldklavegalan i Malung.

– Jag håller förstås samma klass än idag. Det är viktigt att visa aktning och värdighet så att människor riktigt ska längta efter att komma, säger han.

Tillställningen blev plötslig till följd av att ett annat arrangemang ställdes in, med det oroar inte Abrahamsson.

– Det är den vackraste dansplatsen en kan tänka sig. Dessutom spelar Donnez och de drar alltid mycket folk. De är gräddan av svenska orkestrar vad gäller popularitet. Jag känner mycket folk också så det kommer att bli lyckat.

Han räknar med att människor ska komma från Norrlands alla hörn för att delta i dansen.

– Jo men det brukar det alltid göra. Folk kommer som flugor till en sockerbit.

För Abbe Abrahamsson är det lika viktigt med människorna som kommer som med musiken och dansen.

– Det är mötet med alla människor som värmer i hjärtat och får mig att tänka "håll på ett tag till du gubbe".

För Abrahamsson är det viktigt att gästerna får en minnesvärd helhetsupplevelse. För att ta stämningen till rätt nivå har han många planer. Bland annat vill han ta tillvara på sensommarmörkret.

– Nu närmar sig höstkanten och det börjar bli mörkare. Jag ska bygga ljusalléer av marschaller och servera vackra godisar med olikfärgade papper i höga skålar. Det kommer att bli en fantastisk kväll. Romantiskt.

Ortsföreningen Kyrkdals IK kommer att servera fika och utöver det planerar Abbe Abrahamsson att göra allt som krävs för att kvällen ska bli oförglömlig.

– Det här ska vara ett minne för livet och jag gör det där extra så att det ska bli det. Det är det här jag brinner för, jag älskar ju det här.

Förhoppningen är att de ska lyckas locka människor från olika områden med blandad bakgrund och ålder.

– Precis alla människor ska känna sig välkomna.

Mer läsning

Annons