Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danny i blåsväder efter uttalande om "svartingar"

/
  • Bild från Youtube-klippet där Danny Saucedo uttalar sig om
  • Melodifestivalens programledare Danny Saucedo är i hetluften. I ett Youtube-klipp från bloggen Aldrigvila.se använder sångaren ordet
  • Danny Saucedo och Gina Dirawi leder Melodifestivalen 2013.

Förra veckan bloggade Gina Dirawi om en antisemitisk bok.
Nu är Danny Saucedo i hetluften. I en video på Youtube pratar Melodifestivalens programledare om "svartingar", skriver Aftonbladet.

Annons

En barbröstad Danny Saucedo tränar på en strand i Los Angeles. När han misslyckas med att svinga sig mellan två metalstavar på ett träningsredskap utbrister han "det är bara svartingar som klarar det". Sångaren har fått jobbet att leda Melodifestivalen 2013 och händelsen finns att se i ett filmklipp på Youtube. Dannys uttalande kommer mindre än en vecka efter det att hans programledarkollega Gina Dirawi fått stark kritik efter att ha publicerat en bild på en antisemitisk bok på sin blogg.

– Det blir inte bra att bunta ihop det. Gina gjorde ett hastigt misstag. Hon tipsar inte om boken som vissa har sagt utan visar en bild på en bok som hon har tänkt läsa, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen.

– Danny har i grund och botten väldigt bra värderingar som gör att han kan fortsätta jobba här. Jag vet att han ångrar sig väldigt mycket.

Filmklippet är gjort av träningsbloggen Aldrigvila.se och direkt efter kommentaren om "svartingar" försöker Danny Saucedo släta över sitt yttrande genom att säga "sådana med bättre fysik helt enkelt".

Undertecknad reporter har sökt Danny Saucedo som dock inte vill ställa upp på en intervju. Genom sin manager hälsar han att han anser att saken är "utagerad". Även om sångaren inte ville prata med journalister lade han på tisdagen upp en ursäkt på sin Facebook-sida.

"Jag är ledsen över mitt ordval och ber om ursäkt till alla dem som tagit illa vid", skriver han och fortsätter:

"Alla ni som någonsin träffat mig eller känner mig vet att jag inte är rasist då jag själv är barn till två underbara svartskallar. Mina föräldrar och även jag har känt av utanförskap och jag skulle aldrig medvetet utsätta någon annan för det".

Thomas Hall påpekar att varken Gina Dirawi eller Danny Saucedo formellt sett har börjat arbeta för SVT, men håller med om att de redan fungerar som Melodifestivalens ansikten utåt.

– Jag hoppas och tror att folk ser att det här är två olika grodor som inte speglar vad de här människorna står för, säger han.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons