Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Demo Stage på Centrum i Ullånger

/
  • Emilia Carlberg, Sara Åhlin, Ida Åhlin, Josephine Jonasson och Lina Sjölén går i sjuan och ska vara med på Demo Stage. Sylvia Sandin och Eva Tånneryd, NBV, ingår i arrangörsstaben.
  • Ett glatt gäng som nu tar sats mot Demo Stage.

Nedräkningen inför Demo Stage i Ullånger har startat. Lördagen den 16 november får barn och ungdomar chansen att framträda inför en entusiastisk publik.

Annons

För fem år sedan startade Sylvia Sandin Demo Stage på parken i Kramfors för att ge unga chansen att uppträda inför publik. Om en dryg månad är det dags igen, för andra året på Centrum i Ullånger.

– Vi riktar oss till de mellan 12 och 25 år, så att yngre får äldre förebilder. Man kan spela, sjunga, dansa, trolla, göra stå-upp eller något annat, säger Sylvia Sandin.

Demo Stage är ingen tävling. I fjol spelade nio band/artister på Centrum, framhejade av hundra personer. Man hoppas nu på ännu fler deltagare och affischerar även i Sollefteå, Härnösand och Örnsköldsvik. Sista anmälningsdag är 15 oktober.

Demo Stage inleds med workshops med inriktning på gitarr och bas, sång, grafittimålning, låtskrivning och dans. Ljudteknikerutbildningen på Hola svarar för ljudet.

Emilia Carlberg, Sara Åhlin, Ida Åhlin, Josephine Jonasson och Lina Sjölén går på Ytterlännässkolan och ska delta på workshops och/eller uppträda på scenen på kvällen. Några av dem var med i fjol.

– Först blev vi nervösa och fegade ur, men peppades att gå upp på scenen och det var jättekul, minns Emilia Carlberg.

Eva Tånneryd från arrangerande NBV är imponerad över uppslutningen i Ullånger.

– Föreningen På Kusten, företag och föreningar har hjälpt till på ett fantastiskt sätt.

Mer läsning

Annons