Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dag 28. Onsdag: det stora gröttestet!

/

Kan Jennie känna skillnaden på gröt gjord i mikro och gröt som tillretts i kastrull? Hon påstår det. Vi testade henne. LÄS MER...

Annons

Tommy:
Åtta muggar. Fyra innehållande mikrogröt och fyra grötklumpar gjord i kastrull. Jennie Johansson har sagt sig tveklöst kunna avgöra vilken typ av tillredd gröt hon stoppar i sig. I dag var det upp till bevis.

För att säkerställa att testet skulle gå korrekt till, ställde vår ekonomichef Mats Våglund upp som kontrollant och enväldig domare (se det underskrivna dokumentet här intill som bekräftar testets oklanderlighet). Han har järnkoll på statistik och powerpoint-presentationer - och var därför den som utformade testet med vad vi kan kalla åttakopps-principen.

Jennie släpptes således in i rummet och slevade sig igenom de numrerade kopparna med stor säkerhet. I alla fall till en början. När vi trodde oss ha fått ett utslag på vilken gröt som var vilken, gjorde hon en plötslig kovändning.

Resultatet blev därför precis motsatsen till full pott. Med lätthet hade hon prickat in skillnaden mellan kastrull och mikro och hade mot slutet allting rätt. Beslutet att slutligen ändra sig gjorde att hon föll som en fura.

Pang, boom, krasch!

Jennie:
Grötexpert. Det skulle jag vilja kalla mig. Men inte nu längre.

Ärligt talat vet jag inte om Tommy egentligen var betrodd att utföra ett gröttest. Nu har vi beviset. Det är han inte. Han är inte betrodd att salta gröten i ett gröttest i alla fall.

Åtta muggar. Fyra av dem innehöll förmodligen mer salt än havregryn. Fyra innehöll lika delar salt och havregryn. Enkelt uttryckt var gröten den mest salta jag ätit i hela mitt liv. Det gjorde det hela både lätt och svårt. Att skilja kokt och mikrad gröt var inga problem. Jag hade alla rätt tills att jag ändrade mig och sa att det var omvänd ordning… Vilket fatalt misstag! Jag tänker skylla på saltningen. Och Tommy.

Mer läsning

Annons