Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlsson: "Alcazar och Ewald blir favoriter?"

/
  • Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och allehanda.se.

Nästa års stora Örnsköldsvikss närmar sig med stormsteg. Den 22 februari smäller det i Örnsköldsvik och nu fick vi äntligen veta vilka artister som ska tävla i Fjällräven Centers deltävling.

Annons

Granskar man de åtta tävlande akterna kan man fastslå att det är en relativt varierad och blandad artistuppställning, inte minst när det kommer till stilar, kön, ålder och erfarenhet.

Det tackar vi för.

Det finns inget tråkigare än då exempelvis tre pojkbandssångare, av typen Oscar Zia, Anton Edwall, Danny Saucedo eller Eric Saade, finns i samma deltävling. Samma sak gäller grupper som spelar den radiovänliga mjukrock som Mello ofta erbjuder.

Däremot känns det lite trist att inget hiphop-bidrag finns bland de åtta. Ett sådant inslag är ofta en bra kontrast till resten av startfältet, såsom exempelvis rapparen Frispråkarn var då Melodifestivalen senast gästade Ö-vik år 2010.

Att försöka förutspå vilka två som kommer att gå vidare från Ö-viks deltävling är såklart i nuläget svårt, då allmänheten inte får höra bidragen förrän samma vecka som deltävlingen i fråga. Men ser man till förhandspremisser verkar det som om fyra bidrag har störst chans - låtarna av Janet Leon, Linda Bengtzing, Alcazar och Anton Ewald.

Rutinerade Alcazar missar sällan final med sina bidrag och får i nuläget gälla som stabilast favorit att vara bland det två som går vidare. Men knappt därefter kommer fjolårets succépojke (förutom Robin Stjernberg) Anton Ewald, som själv säger att han övertalades att ställa upp igen då han fick höra sitt bidrag "Nature". Det, och hans uppenbara popularitet bland den yngre röstarskaran, talar för en plats i finalen.

Bakom dessa två akter krigar främst Janet Leon och Linda Bengtzing. Den senare torde väl knappast göra en schlagerdänga i samma stil som "Alla flickor", "Jag ljuger så bra" och "E det fel på mej", eftersom den typen av schlagermusik numera i bästa fall hamnar bland jumboplatserna i finalen. Därför ska det bli intressant att höra vad Bengtzing har att komma med. Eller så levererar hon sin vanliga uptempo-schlager på svenska och nöjer sig med en åttondeplats i finalen?

Så stalltipsen nu: Alcazar och Anton Ewald till final, medan Janet Leon och Linda Bengtzing går till uppsamlingstävlingen Andra Chansen.

Men nu är det här ingen kändistävling eller en tävling i vilka som har bäst förhandspremisser. Det är en låt- och musiktävling, och ohört är det oerhört svårt att förutse vinnare.

Den 22 februari vet vi svaret om vem som går vidare från Örnsköldsviks deltävling.

/Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och allehanda.se.

Mer läsning

Annons