Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blueshösten klar i Sollefteå

/

Sollefteå Bluesförening ångar vidare. Nu har höstens program blivit klart. Premiär blir det den 21 september med nya stjärnskottet Lisa Lystam som huvudattraktion.

Annons

20-åriga Lystam från Mjölby är ett nytt ansikte på den svenska bluesscenen. Men hon har redan gjort sig et namn på olika ställen i Sverige. Hon är både nyskapande och traditionell när hon blandar egna låtar med blueslåtar från 30-talet. Lisa Lystam Blues, som bandet heter, har Porklash Per Åhman som förband och spelningen äger rum på Cupolen, inte på amatörteatern som det annars brukar vara.

Den 26 oktober kommer Blue Comets till Sollefteå. Det är ett Norrtäljebaserat band som bildades 1997. Med rötterna i Chicagobluesen spelar de en variant av rythm´n blues som svänger skönt. Förband den aftonen är Hviskillna som med enbart akustiska instrument spelar både visor och blues.

Avslutar höstsäsongen gör Bitter Blue, med Myrgröbba bluesband som förband den 23 november. Bitter Blue är ett i sammanhanget ungt band som ganska nyligen släppt sin debut-CD med eget material. De spelar bluescovers också, men då omstöpta enligt deras egen formel.

Jim Abrahamsson från Bluesföreningen är nöjd med programmet.

– Det ser väldigt bra ut. Lisa Lystam är en ny stjärna som är väldigt populär.

Bluesföreningen har varit aktiva i flera år nu och samlar en stadig lyssnarskara. I snitt brukar det komma mellan 100 och 150 personer till konserterna och Abrahamsson räknar med något liknande i höst, om inte fler.

Meningen var att populära Erja Lyytinen också skulle komma i höst. Men hon ska få barn när som helst och kunde inte just nu. Däremot talar mycket för att hon kommer till Sollefteå igen till våren.

Mer läsning

Annons