Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blandad kompott på årets julfest

/
  • Hemvändarna Liv Slakt och Maskin spelade på Musikhusets julfest på Sliperiet på fredagskvällen. De bjöd på en snabb, dynamisk och sammansvetsad show.
  • Evelina Hellgren och bandet Pearl of Major var först ut på scenen.

En värmande smällkaramell med musik av olika slag. I går kväll hölls julfest på Sliperiet i Örnsköldsvik.

Annons

Totalt spelade tio band när föreningen Musikhuset arrangerade den numera traditionsenliga julfesten. Yngre förmågor och äldre hemvändare avlöste varandra på scenen.

Pearl of Major, med sångerskan Evelina Hellgren i spetsen, inledde kvällen med egenskrivna, medryckande pop- och rocklåtar.

Därefter var det dags för killarna i Liv Slakt och Maskin att återigen inta Sliperiets scen. Bandet, vars medlemmar numera är utspridda runtom i Norrland, bjöd på en snabb, dynamisk och sammansvetsad show, där elgitarrer fick bytas ut och dödskallen i scentaket fick sig en smäll.

Med frontfiguren Joakim Nenzén underhöll Liv Slakt och Maskin genom låttexter, scenspråk och humor. De bjöd bland annat på gamla publikfavoriter som Kyrkans makt och Krossa radion.

Det var genomgående ett bra drag hos både band och publik. Under kvällen visade även nybildade konstellationer, som gruppen Blötdjur som har spelat tillsammans i några veckor, upp sig.

Besökarna på Sliperiet strömmade in under kvällens gång. Efter att hälften av banden spelat var ett femtiotal åhörare på plats – och fler tillkom inför del två. Efter pausen och denna tidnings pressläggning, spelade Meadows End, Engine Number 9, Heyday Rewind, Jonny and the Primates samt Kreti och Pleti.

Musikhusets år avslutades därmed genom ett arrangemang som spänner över ett brett musikspektrum och samlar ihop Örnsköldsviksmusiker i olika åldrar.

Mer läsning

Annons