Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens dag i Nyland – hundratals gäster bjöds på musik för barn i alla åldrar

Barnens dag i Nyland bjöd på massor av musik, både för barn och med barn. Arrangörerna hade tur med vädret, och i den ljumma sommarkvällen samlades kanske så många som två hundra personer, mest föräldrar med barn i olika åldrar.

Annons

Markus Molin och Ubbe Byström inledde med sin inarbetade musikföreställning "Barnens bästa hits". Med glimten i ögat och suverän publikkontakt lekte de fram populära melodier, mest kända och mindre kända barnvisor, i olika tonarter. Kul med Imsevimse spindel som rapp!

Markus Molin och UbbeByström underhåller.

De två återkom sedan vi inte mindre än två tillfällen, då de tillsammans med Peter Edlund, bjöd på musikunderhållning för hela familjen, som blandade glattbarnsånger och rockcovers.

Däremellan fick blivande stjärnor testa sina talanger i Ministars.

Barnens dag höll till på den nya lekplatsen i Nyland, och förutom musik var det populärt med hoppborg, fiskdamm, frågesport, och gungor och karuseller. De allra tuffaste provade på sumo, som med sina tunga dräkter blev en väldig utmaning för alla oavsett kroppshydda.

Stora, tunga sumodräkter var en tuff utmaning.

Och sedan kom godisregn från scenen, och allt var gratis.

Rosita Fällström var på plats med sina tre barn – de två äldsta arbetare ideellt för evenemanget – och sin syster Marielle Yrjas och hennes son Julius. Rosita bor i Sandslån men kommer ursprungligen från Nyland, och det var självklart för henne att besöka Barnens dag.

Det var populärt medhoppborg.

Det var meningen att yngsta dottern, åttaåriga Sindy, skulle uppträda, men tyvärr satte blygseln ett tillfälligt stopp för musikkarriären.

Det viktigaste är ändå gemenskapen, tycker Rosita.

– Det är så roligt att få med alla, att olika åldrar är med, säger Rosita Fällström.

Rosita Fällström med syster Marielle Yrjas och systersonen Julius.

Mer läsning

Annons