Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangörerna lämnar Stadsfesten

/

Kramfors Event har valt att sluta anordna Kramfors Stadsfest.

Vad som händer med Kramfors stora festivalhelg är nu högst oklart.

– Självklart ser vi helst att någon annan tar över, säger Catrine Rikner.

Annons

Först måste vi reda ut förutsättningarna.

Kramfors Stadsfest arrangeras av bolaget Kramfors Event AB, som ingår i den ideella föreningen På Stan. På Stan har 70 medlemmar, bland andra Kramfors kommun, Krambo och olika privata företag.

Kramfors Event har enkom ägnat sig till att arrangera Stadsfesten och Vinterfesten, medan På Stan står bakom ett flertal andra arrangemang, såsom exempelvis Höstmarknaden. Nu har På Stan beslutat att Kramfors Event inte ska fortsätta anordna Stadsfesten och i och med det kommer bolaget att upphöra.

– Vi har beslutat att inte anordna någon Stadsfest nästa år. Så om det blir någon Stadsfest i Kramfors nästa år så är det i alla fall inte vi som ligger bakom den, säger Cathrine Rikner, vd för Kramfors Event, som nu ska ägna sig fullt ut till sitt arbete som centrumledare i På Stan-föreningen.

Kramfors Event har tidigare varit ekonomiskt pressat. Enligt Cathrine Rikner är det däremot inte bristande ekonomi som ligger bakom beslutet att sluta arrangera Stadsfesten, inte minst med tanke på att sommarens Stadsfestupplaga ekonomisk gick jämnt upp.

– Det är helt enkelt en prioriteringsfråga. Vi i På Stan tycker inte att vi ska ägna oss åt sådana arrangemang som Stadsfesten, utan måste snarare rikta in oss på att arbeta mer gentemot handlarna. Att arrangera Stadsfesten tar helt enkelt för mycket tid, säger Rikner.

Vad som händer med Kramfors Stadsfest är nu oklart.

– Självklart ser vi helst att någon annan tar över och i nuläget är vi i kontakt med ett företag som visat intresse, berättar Cathrine Rikner.

Sommarens upplaga av Kramfors Stadsfest, som måhända var den sista, blev den trettonde i ordningen.

Mer läsning

Annons