Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen hemma för Takidas Kristoffer

När Takida äntrar scenen på Brux i kväll känns det lite speciellt för killen bakom batteriet.

För första gången på många år spelar Takidas trummis på hemmaplan i Örnsköldsvik.

– Det ska bli riktigt kul att lira i Ö-vik. Jag har både släkt och polare på plats, säger Kristoffer Söderström.

Annons

Det har onekligen hänt en del sedan Takida på allvar började klättra uppför karriärstegen år 2006 med debutalbumet "Make you breathe". På drygt sju år har den Ångebaserade gruppen blivit ett av Sveriges mest populära rockband och deras popularitet växer för varje år som går. Även Tyskland och England börjar på allvar få upp ögonen för Takida.

– Vi har jobbat hårt och haft bra flyt i bandet. Just nu är vi i studion och jobbar på en ny platta, avslöjar Kristoffer Söderström för Allehanda Nöje.

Den förre Örnsköldsviksbon, som blev medlem i Takida genom att han träffade Takida-gitarristen Mattias Larsson då denne också bodde i Ö-vik, berättar att ambitionen är att den nya skivan ska släppas under första delen av nästa år. Det nya albumet blir i så fall bandets femte officiella studioalbum och uppföljare till storsäljande "The Burning Heart" från 2011.

– Vi har mycket nytt material och allt känns bra. Vi spelar oftast in ett flertal låtar, och vissa av dem kommer inte med på det slutgiltiga albumet. Över huvud taget så brukar vi jobba i studion tills vi känner oss klara och nöjda, berättar Söderström, som numera är bosatt i Upplands Väsby och lever på musiken.

I slutet av förra året släppte sextetten dubbelskivan "A lesson learned - The best of Takida". Den ena skivan innehöll det bästa av Takida, medan skiva nummer två innehöll akustiska versioner av några av bandets mest kända låtar, kallat "The boxroom sessions".

Det är också just de akustiska och avskalade versionerna som ska spelas på Brux i Örnsköldsvik i kväll.

– Tidigare i år har vi kört den så kallade "Boxroom-turnén", då vi spelat de akustiska versionerna. Det är också det vi ska göra i Ö-vik, berättar Söderström.

Att spela på sin gamla hemmaplan blir lite speciellt för Söderström.

– Jag kommer knappt ihåg när vi gjorde en större spelning med fullt band i Ö-vik senast. Det kan ha varit 2008. Hur som helst ska det bli riktigt roligt att lira på Brux i kväll och jag kommer att ha både släkt och polare på plats, säger Kristoffer Söderström.

***

Fakta - Takida

• Album: "Make you breathe" (2006), "Bury the lies" (2007), "The darker instinct" (2009), "The burning heart" (2011).

• Största hits: "Curly Sue", "Handlake Village", "The things we owe", "You learn" och "Never alone always alone".

• Aktuella: Spelar på Brux på lördag kväll. För- och efterband är Örnsköldsviksbaserade bandet Blackwater.

Mer läsning

Annons