Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ammotrack hoppas på genombrottet

/

När Melodifestivalen kommer till Örnsköldsvik är rockarna i Ammotrack en av deltävlingens stora jokrar.

Skövdebandet hoppas att Mello ska vara en bra språngbräda mot genombrottet.

– Vår muskelrock har inte varit med i Melodifestivalen tidigare, säger sångaren Mikael de Bruin.

Annons

När undertecknad reporter får tag på Mikael de Bruin, sångare i rockkvintetten Ammotrack, har han precis kommit hem från en lång repetition med bandet.

– Det är fullt ös nu. Vi finslipar på detaljer och det känns kul att det snart är dags för vår deltävling. Att det blev just Ö-vik för oss känns extra kul eftersom det är en småstad precis som Skövde. Sedan har vi spelat i Ö-vik tidigare med Hardcore Superstars och vi hade en bra publik då, säger Mikael de Bruin.

Ammotrack firar i år tioårsjubileum och bandet består mestadels av barndomskamretar från Skövde. Till dags dato har bandet släppt två skivor, men väntar fortfarande på det stora genombrottet.

– Båda våra plattor har fått fina recensioner, men vi har inte slagit igenom riktigt än. Förhoppningsvis gör vi det med Melodifestivalen, som är en perfekt språngbräda, och vi släpper också en skiva efter Melodifestivalen. Skivan består av vårt låtbidrag "Raise your hands" och de bästa låtarna från våra tidigare plattor.

Musikstilen Ammotrack representerar är rock, men enligt Mikael de Bruin en rätt svårdefinierad sådan.

– Det är väl närmast en mix av hårdrock och pop, alternativt melodiös hårdrock med tyngd i. Vi definierar vår musik ibland som muskelrock.

Att ställa upp i Melodifestivalen har inte varit någon självklarhet för Ammotrack, men när låtskrivaren Thomas "Plec" Johansson, också han från Skövde, spelade upp "Raise your hands" försvann all ambivalens.

– Det klickade direkt med låten, då den har ett sound som passar väldigt bra för oss. När låten och vi kom med i Melodifestivalen blev vi enormt glada.

Bakom låten står, förutom Thomas "Plec" Johansson, även Calle Kindbom, som skrev det vinnande bidraget "Give me your love" 2003, framfört av Fame.

– "Raise your hands" är en midtempo-låt med en god puls och stor refräng. Vår muskelrock har inte varit med i Melodifestivalen tidigare och det borde tala för oss, att vi står ut ur mängden.

Mikael de Bruin menar att bandet slår från underläge och att konkurrensen om finalplatserna är tuff.

– Vi är ödmjuka och vet att vi tävlar mot tuffa konkurrenter. Att vi inte synts i tv tidigare talar såklart inte heller för oss. Men vi tror stenhårt på låten, dessutom är vi tävlingsmänniskor och vill självklart gå vidare i tävlingen.

Fakta - Mikael de Bruin i Ammotrack:

Namn: Mikael de Bruin.

Ålder: 33 år.

Familj: Fru och två söner.

Bor: Skövde.

Arbete/gör: Musiker.

Idol: Dave Grohl i Foo Fighters.

Bästa egenskap: Lojal.

Bästa schlagerlåt: "Euforia" av Loreen.

Känner till om Ö-vik: "Framför allt att det är känt för Foppaland, hockey och Fjällräven, men eftersom vi spelat i Ö-vik tidigare känner vi till staden hyfsat bra. Ö-vik är verkligen en trevlig del av Norrland".

Mer läsning

Annons