Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åberg tolkade Elvis jullåtar

/

Härnösands egen Elvistolkare, Henrik Åberg, sjöng in julen i sann Elvis Presley-anda i Säbrå kyrka i går kväll. Två välbesökta föreställningar blev det och med sig hade han Härnösandskören Hosanna Gospel.

Annons

I går gick startskottet för Henrik Åbergs julturné "Elvis Christmas". Turnépremiären ägde rum på hemmaplan i Säbrå kyrka och intresset för biljetterna var på förhand så stort att man fick sätta in en extrakonsert.

Med säker stämma inledde den duktige Elvistolkaren med den klassiska jullåten "Blue Christmas" och sedan följde ungefär en och en halv timme med Elvis Presleys juligaste låtar, bland annat "White Christmas". Även den lite mindre juliga, men ändå stämningsfulla, "In the Ghetto" framfördes.

Till sin hjälp hade Åberg musikerna Martin Hall på sång och piano och Henrik Nagy på sång och gitarr. Även Martin Hall och Henrik Nagy fick showa ordentligt för publiken när de spelade ett par låtar själva.

Konserten innehöll, förutom stämningsfulla musikstycken, även dragspelstoner och en hel del historier om Elvis Presley mellan låtarna. Stämningen var på topp inne i den fullsatta kyrkan och julkänslan förstärktes ytterligare när Hosanna Gospel ställde sig upp bakom Henrik Åberg och musikerna och levererade finstämd sång.

Föreställningen avslutades med ett mäktigt framförande av "Oh, Helga natt" tillsammans med Hosanna Gospel, och sedan gick Elvis, eller Henrik Åberg, för att vila upp sig inför julkonsert nummer två. Turnén rullade sedan vidare mot Bollnäs.

Text & bild: Ida Axling

Mer läsning

Annons