Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöjdaste bilägaren rattar BMW

När bilägarna tycker till om sina bilar hamnar BMW i topp och Seat i botten.

Saab har tappat mest av bilägarnas nöjdhet. På väg upp är däremot Kia, Volkswagen och Ford, som klättrat bäst av alla.

Tidningen Vi Bilägare har i sin årliga undersökning Autoindex låtit 11 000 privata bilägare som äger bilar från årsmodell 2001 till 2007 sätta betyg på bilens kvalitet, egenskaper, ekonomi, återförsäljare, verkstäder och lojalitet.

BMW är efter förra årets nedflyttning åter tillbaka på tronen. Toyota tar sig in på andra plats. Båda har lyckats skruva upp sina betyg.

Fjolårets stora skräll, Subaru, som klev förbi alla etablerade märken, har halkat ner till nummer tre. Inte så konstigt kanske med tanke på att nya kunder som tog till sig förra årets resultat kan ha haft väldigt höga förväntningar.

Bland märkena som ligger över medel finns det bara tyskt, japanskt och svenskt. Dyrare bilar tenderar att ha nöjdare ägare. I bottenskiktet finns Seat, Renault och Nissan.

Volvoägarna är mer nöjda än Saabägare, men båda återfinns på den övre halvan. Bekymmersamt för Saab är att kundernas nöjdhet har minskat mest av alla sedan förra året. Andra märken som har tappat är Skoda och Citroën. Även Volvo har minskat lite.KARIN OLANDER/TT