Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nöden har ingen lag

Socialdemokraterna har tvingats samarbeta med Vänsterpartiet (V) i kommunfullmäktige i Örnsköldsviks kommun för att garantera att de får igenom sina förslag, då de efter höstens val inte längre har egen majoritet i kommunfullmäktige.

Den minnesgode Ö-viksbon minns med avsmak hur företrädare för Vänsterpartiet har behandlats av det parti som de efter höstens val nu kommer att samarbeta med. De debatterna har den politiskt intresserade haft möjlighet att kunna avlyssna via närradion. Där raljerades det vilt och det är ingen överdrift att påstå att det förekom rena förolämpningar som gränsade till personangrepp.

Men vad gör man inte, för att man skall få igenom sin politik i kommunfullmäktige? Då finns det inga andra alternativ, än att samarbeta med ett parti, vars politik man tidigare har spytt galla över. Den här beskrivning överensstämmer tyvärr med sanningen och är ingen efterkonstruktion.

Mona Lundin

en politisk gräsrot och en uppmärksam kommuninnevånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel