Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nobina: Arbetsmiljön och dialogen i vår verksamhet har blivit bättre

Skribenten vänder sig till kommunerna men eftersom det förekommer påståenden om Nobinas verksamhet vill jag bemöta dessa.

När Nobina tog över trafiken i Sundsvall och Örnsköldsvik sommaren 2014 lades schema och arbetstider i enlighet med de lagar som råder på arbetsmarknaden och det kollektivavtal vi har med Kommunal. I den processen var dialogen med vår avtalspart Kommunal bristfällig vilket bidrog till missnöje och en förtroendeklyfta. Dialogen med Kommunal var därför central när nytt schema gjordes till tidtabellsförändringen i slutet av 2014. Därefter har samverkan utvecklats och stärkts.

Nobinas medarbetare ska känna en fullkomlig trygghet i att rapportera verksamhetsbrister. Däremot behöver meddelarskyddet i ett privat bolag vägas mot Lagen om skydd för företagshemligheter och den Lojalitetsplikt som gäller på hela arbetsmarknaden.

Den avvägningen gjorde Nobina 2012 genom att inrätta en whistleblowerfunktion som vi kallar Medarbetarombud. Medarbetarombudet är en extern aktör dit medarbetare kan vända sig anonymt för att rapportera missförhållanden på arbetsplatsen eller i personliga arbetsrelationer. Medarbetarombudet har fullständig tystnadsplikt gentemot Nobina. Med detta förhållningssätt ges Nobinas medarbetare ett meddelarskydd som är så nära ett privat företag kan komma meddelarskyddet som gäller för medarbetare i offentlig sektor. Förhållningssättet är i enlighet med den modell för meddelarskydd som upphandlande myndigheter av kollektivtrafik kravställer i allt fler upphandlingar.

Sedan Nobina tog över trafiken i Örnsköldsvik och Sundsvall har såväl arbetsmiljön som dialogen i vår verksamhet förbättrats.  Det visar inte minst senaste medarbetarundersökningen där andelen medarbetare som tycker att Nobina är en bra arbetsgivare under det senaste året ökat med 15 procent – det är en bra förutsättning för att utveckla kollektivtrafiken i ett fortsatt gott samarbete.

Camilla Nordlund

Trafikchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel