Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nipraset gick i rasande fart

Nipraset ägde rum på lördagen. Där tävlade ett femtiotal bilar på en bana där starten återfanns ungefär vid Sollefteå kraftverk och målområdet siktades uppe vid gamla T3-området.

Annons

Efter en liten försening vid starten kunde den tredje upplagan av biltävlingen äntligen dra igång. Tävlingen går ut på att köra två heat, där man som förare ska köra så nära sin gamla tid som möjligt för att vinna.

- Kör du på 1:02:01 i det första åket så ska du försöka nå samma tid i nästa åk, berättar Ojje, speaker för dagen.

Den största klassen var den med veteranbilarna, en efter en susade de uppför den långa och delvis branta backen. En av de kanske mest spektakulära bilarna på plats var en Megabusa ägd av Niklas Libell.

- En engelsman byggde dem på 1960-talet och detta är en replika på dem, berättar Libell.

Megabusan är registrerad som ett amatörbyggt fordon och har en motorcykelmotor som drivlina istället för en bilmotor. Just denna bil är växlad för att gå 210 kilometer i timmen.

Efter loppets två heat var det dags för prisceremoni i stadsparken där vinnarpokalen tilldelades Östen Nilsson från Bräcke.