Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nionde raka för Linköping

Nionde raka hemmasegern - och ny show av Linköping.

5-2 mot Färjestad var rena uppvisningen stundtals.

Därmed befäster östgötarna andraplatsen och är bara en poäng efter serieledande HV 71.

Både Patrik Zackrisson och Jan Hlavac svarade för två mål vardera och Tony Mårtensson för tre assist - men värst på planen var Magnus Johansson. Landslagsbacken levererade hela fyra assist och var banans kung. Inte bara offensivt - utan minst lika bra i defensiven.

Över 7 000 åskådare hyllade sina hjältar med stående ovationer efter nionde raka vinsten i hemmaarenan, med sammanlagt 42-14. Trepoängaren grundlades i slutet av den första perioden, då Zackrisson och Mikael Håkanson ordnade 2-0 inom loppet av två minuter.

Färjestad kämpade sig tillbaka till både 2-1 och 3-2, men varje gång ökade Linköping på när det som bäst behövdes. Dessutom presterade Christian Engstrand några räddningar av hög klass, då gästerna tryckte på.

LHC har skaffat sig ett ordentligt psykologiskt överläge på toppkonkurrenten i höst. Det här var nämligen tredje raka segern över Färjestad.

\~