Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nioende raka förlusten – tränaren: "Vi kommer inte göra några förändringar"

Under lördagen utökades förlustraden ytterligare för Friska Viljor. Vad tänker laget förändra? Ingenting. Tränaren Josip Pavic är övertygad om att det kommer vända.
– Nej vi kommer inte göra några förändringar. Det gäller bara att göra mål. Det måste vända någon gång, säger FV-tränaren.

Det blåser inte medvind för Friska Viljor. Under lördagen utökades förlustraden ytterligare till nio raka förluster. Det blev förvisso ingen förändring placeringsmässigt i tabllen. FV ligger kvar på kvalplats.

– Det är en tung förlust såklart. Men det är små marginaler. Vi har chans att ta ledningen många gånger under matchen. Det som skiljer oss åt är att Timrå gör fler mål. Spelmässigt och kvalitetsmässigt gör vi det lika bra. Det kommer att vända, säger tränaren Josip Pavic.

Läs mer: Friska Viljors stora ras: "Åtta raka förluster är aldrig bra och nu är det upp till bevis"

Matchen var förhållandevis jämn och Friska Viljor hade flera målchanser. Men bollen sköts antingen över eller utanför mål.

Kommer ni att göra några förändringar?

– Nej vi kommer inte göra några förändringar. Hade vi känt att vi inte hänger med eller att vi inte får till några lägen, hade vi kollat på det. Det gäller bara att göra mål och det måste vända någon gång.

Hinner det vända?

– Jag tror det. Nu har vi ett derby som kommer som en bra fördel. Det är mentalt jobbigt och det kan motivera oss att träna hårt inför säsongens viktigaste match.

När Timrå utökade sin ledningen under matchen syntes ett mer frustrerat och uppgivet Friska Viljor på planen. Frisparkar utlöste varandra och backen Gideon Tinat blev slutligen utvisad.

– Det är klart spelarna blir frustrerade. De ger allt men får inte med sig något. Vi missar frilägen. Det är sådana småmarginaler som vi måste ha med oss om vi ens ska ha en chans att hålla oss kvar, säger Josip Pavic.

Matchfakta

Friska Viljor – Timrå 3–1 (0-0, 3-1)

Mål: 1-0 (29)Oscar Fors 1-1 (21) Armegio Liva, 2–1 (29) Oscar Fors, 3–1 (14) Oliver Widahl.

Rött kort, Friska Viljor: Gideon Tinat