Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio av tio källsorterar papper och glas

Det låter mycket men är faktiskt näst sämst i Sverige. I Västernorrland källsorterar 89 procent av invånarna papper och glas.

Svenskarna blir allt bättre på att källsortera sina sopor. Men det varierar en hel del mellan länen.

I Norrbotten uppger hela 97 procent av de tillfrågade att de alltid källsorterar papper och glas. Västernorrlänningarna ligger annars oftast mitt i topplistan över olika miljövänliga val bland allmänheten. Ungefär hälften av de tillfrågade i länet uppger att de källsorterar allt, något som kan jämföras med hela 72 procent av invånarna i Dalarna och bara 39 procent av stockholmarna.

Det här visar en undersökning som Länsförsäkringar gjort bland drygt 13 000 svenskar. Just papper och glas är det vi sorterar allra mest.

Att stänga av elapparater och släcka lampor är många också duktiga på.

- Vi har kommit långt i Sverige när det gäller miljöfrågor och vi är på många sätt ett föredöme för andra länder, säger Leif Kjellin, verksamhetskoordinator på företaget.

- Däremot är vi sämre på att köra miljöbilar, bara sex procent kör miljöbil.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92