Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson utvisad när Härnösand vann

Härnösands FF tog en blytung seger mot Sandvik via klara 3–0 (2–0).

– Det här var oerhört viktiga poäng för oss, konstaterade tränaren Patrik Jonsson.

Genom den här trepoängaren rycker HFF i från bottenkonkurrenten och fick ett glapp på fem poäng, en förlust hade varit ödesdiger. Då hade västerbottningarna passerat i tabellen.

– Jag tycker vi spelade bra i dag, vi kom ofta rättvända och hade ett kreativt spel på kanterna.

Ja, Härnösand inledde starkt spelmässigt, men det var gästerna som det hade bästa läget, men HFF-målvakten William Amamoo stod i vägen mot en frispelad motståndare.

I stället klev måltjuven Robin Bergman fram och gav hemmalaget ledningen efter att ha tagit ner bollen och placerat den från en snäv vinkel efter kortlinjen, 1–0 efter 28 minuter.

Det var Härnösand som hade det mesta av bollinnehavet och det större initiativet spelmässigt, men Sandvik var inte ofarligt i sina snabba omställningar.

Nio minuter före halvtidsvilan hittade Nick Scharkowski rätt, när han placerade bollen i straffområdet i ett vänsterläge.

– Jag anser att vinsten var helt rättvis, vi jobbade hårt för varandra och dessutom agerade spelarna väldigt noggrant. Stundtals bjöd vi också på fina kombinationer.

Efter paus kontrollerade Härnösand den här matchen mot en motståndare som inte orkade komma upp i banan och hota.

I slutet av matchen hettade det till och Fredrik Nilsson i Härnösand fick sitt andra gula kort och därmed var det bara att lämna planen med ett rött.

– Deras lagkapten sa att jag spottade på honom, men det gjorde jag inte. Upprinnelsen var vid en av deras hörnor där Sandvikspelaren tyckte att jag tryckte till honom, där framför vårt mål var det ju en sex-sju spelare som knuffades. Efteråt slog han mig med handflatan i ansiktet och i ett par sekvenser senare sa jag ett och annat till honom, förklarade Nilsson som var upprörd över händelsen.

Just Fredrik Nilsson var oerhört nyttig för Härnösand på mittfältet, två mål av Nick Scharkowski på topp ger honom ett plusbetyg. Andra bra spelare var mittfältaren Christoffer Simensen, Robin Bergman, anfallaren, för hans första halvlek. Pigg inhopp även av Abraham Lansana och ytterbacken Niclas Bönström, ska också få ett plus i kanten.