Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nils-Åke Eklund: Vårens väntan

Den här vintern har inte bjudit speciellt på de vintrar som man mindes förr. Då var det drivor upp till fönstret och kyla så det small i knutarna. Lågtrycken hänger på meteorologens kartor och tydligt är att mycket har förändras med åren.

Annons

Man ser utanför hur lastbilar måste transportera snö i skidbackar då den milda vintern inte förmår och snökanoner inte kan leverera där det behövs. Klimatförändringar sägs det; hur mycket vet man om det? Men tydligt är ändå att det är förändrat. Vad kan man göra åt det? Ett som är säkert att det är ett ofta återkommande samtalsämne när man antingen träffas eller pratar i telefon, hur ser vädret ut hos dig?

Man ser som nu i Australien dessa fruktansvärda bränder som nu härjat i flera månader och än inte ser något slut på. Det är många tankar som drista när man går här i hamnen och väntar på en vår och tillika en sommar så skön, om det nu blir så?

Nils-Åke Eklund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel