Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Lundström garvade och vann

Annons

AIK:s målvakt Niklas Lundström stod för en riktig tavla efter bara åtta sekunder i bortamatchen mot Skellefteå. Det var inte något som bekom honom alls. Han storspelade därefter och var en starkt bidragande orsak till att AIK vann med 4-3.

Publiken i Skellefteå Kraft Arena hade knappt satt sig till rätta innan första målet kom. Från blålinjen kastade Joakim Lindström i hemmalaget in en lös puck efter isen som Niklas Lundström i AIK:s mål släppte in mellan benen.

Den där pucken ska jag ta alla dagar i veckan, men det är sådant som händer. Det är ju bättre att ett sådant mål kommer i början i stället för i slutet. Jag garvade bara åt det och gick vidare, säger han.

Med en sådan start brukar Skellefteå bli svårslagna på hemmaplan. Men hemmalaget hade trots fem powerplaylägen och ett spelövertag svårt att komma igenom AIK:s tighta försvar. Och längst bak tog Lundström revansch för missen i inledningen. Han räddade laget, framförallt i inledningen av den tredje perioden då Skellefteå i numerärt överläge skapade läge på läge.

Vi hade ett grymt försvarsspel. Vi spelade som ett lag och alla offrade sig för varandra och täckte skott, det räcker långt. Vi har också börjat få ordning på boxplay nu. De senaste matcherna har vi spelat riktigt bra.

Efter matchen var det glatt i bortalagets omklädningsrum. Per-Erik Johnsson, tränare i AIK, ställde upp dörren och spelarna drog på med "Heja heja AIK"-ramsan så det ekade i spelargången.

Det här var lite retroaktivt för oss. Det var inte så roligt senast mot HV71 då vi släppte in ett mål i slutsekunden, säger Johnsson och fortsätter. Segern är en kombination av ett ohyggligt bra försvarsspel i både fem mot fem och i boxplay. Sedan var det riktigt roligt att spelare som Broc Little, Mattias Janmark och Micklas Jensen fick göra mål De är sådana spelare som ska göra det.

Och det var de rutinerade som klev fram när AIK saknade inte mindre än åtta ordinarie spelare.

De som kom in har jag spelat med mycket och de är riktigt bra. De spelade grymt i dag också, avslutar AIK:s bästa spelare för dagen Nicklas Lundström.

Mer läsning

Annons