Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nigeria: 70 döda i sammandrabbningar

Minst 70 människor dog till följd av striderna tidigare i veckan mellan militär, polis och islamistiska sektmedlemmar i staden Bauchi i norra Nigeria. Uppgiften om antalet döda kommer från en talesman för sjukhuset med stadens bårhus

En reporter från nyhetsbyrån AFP, som besökt bårhuset, räknade till 42 kroppar som låg på golvet i lokalen. Många av offren hade skottskador och kropparna hade spår efter hugg med bredbladiga knivar. Ytterligare runt 25 kroppar, varav flera var unga och minderåriga, förvarades i frysrum i bårhuset.

Striderna blossade upp sedan lokalbefolkningen larmat myndigheterna om att ett bönemöte hölls utomhus. Bakom ceremonin stod en sekt som kallas för Kala Kato. Sekten går också under benämningen Maitatsine och har funnits i flera nordliga delstater i decennier.

Bönemöten är förbjudna i delstaten efter i juli i år då minst 800 människor dog i Bauchi och delstaterna Kano, Yobe och Borno, efter blodiga sammandrabbningar med sekten Boko Haram.