Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niclas Lundins nya låt har hörts av 300 000 människor på en vecka

Det går bra för låtskrivaren Niclas Lundin från Domsjö.
En ny låt finns med på Rick Springfields nya skiva och dessutom har han en ny låt, skapade i Nashville, som toppar en nedladdningssajt.
– Det känns bra och spännande, säger Niclas Lundin.

Niclas Lundin har skrivit låtar åt många andra artister och har deltagit i Melodifestivalen, dessutom har han precis också släppt sin första egna soloskiva.

– Att få med en låt på Rick Springfields nya skiva var stort för mig. Han var ju dessutom lite av en ungdomsidol och nu är han ju verkligen i ropet igen, eftersom han medverkar i en ny film tillsammans med Meryl Steep, säger Niclas Lundin, som förutom eget låtsnickeri även jobbar en hel del vid Musikmakarnas utbildning i Örnsköldsvik.

Om låten på Rick Springfields nya skiva berättar han om flera dialoger över nätet och att han har haft personlig kontakt med artisten.

– Självklart är det skoj när han har hört av sig personligen. Det är faktiskt rätt ovanligt. Framför allt från en stor artist, som dessutom är i ropet, säger han.

– Det var Rick som tog kontakt med mig och undrade om en liten textändring. Sedan har han skickat olika versioner av låten och undrat vad jag tycker. Det har känts jättekul.

Som om det inte vore nog har dessutom låtskrivaren från Domsjö en annan låt – "Wallflower" – som han har skapat i Nashville tillsammans med musikern och producenten Jeff Silverman, som inte minst har ett förflutet i legendariska Tamla Motown-studion.

– Vår låt har sjungits in av en fantastiskt duktig kille och fungerar som en demolåt. Nu har den hörts av 300 000 personer på bara en vecka på Soundcloud, en sajt som fungerar ungefär som Myspace. Det känns verkligen stort, när man tänker att låten har haft fler lyssnare än artister som Rascal Flatts, Blake Shelton, Lady Antebellum och Cindy Lauper.

– Och målet är förstås att någon nu ska spela in låten på riktigt, säger han sedan och tänker i första hand på Keith Urban.

– Låten skulle passa perfekt för Keith Urban. Det är en typisk countryrocklåt, som borde passa honom.

I övrigt rullar musiklivet på för Niclas Lundin – både när det låtar till dj:s och annat.

– Drömmen är att få med en låt i någon amerikansk tv-serie, säger han.

– Och att min egen nya skiva ska gå bra.