Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sedin hyllad – då hyllade han själv Markus Näslund: "Satte standarden"

Henrik Sedin var en av de som hade äran att bli prisade under NHL Awards. I sitt tacktal på scenen i Las Vegas lyfte han fram en tidigare lagkamrat och Ö-viksbo – Markus Näslund.

Annons

King Clancy Trophy är namnet på den trofé som Henrik Sedin nu kan lägga till samlingen av individuella utmärkelser i NHL – tidigare har han ju tagit emot både Art Ross Trophy (för poängligasegern) och Hart Trophy (framröstad till ligans bästa spelare) för säsongen 2009/2010. King Clancy Award ges till den spelare som har visat bäst ledaregenskaper på och utanför isen och som gör en humanitär insats i samhället.

Både Henrik och Daniel Sedin är vida kända för sitt engagemang i Vancouvers samhälle. Bland annat skänkte de över 10 miljoner kronor till bygget av ett nytt barnsjukhus i staden 2010 och via Sedin Family Foundation har de startat projekt för skolbarn.

Här hemma i Sverige är de ju också stadiga inslag i Icebreakers välgörenhetsarbete.

När Henrik Sedin klev upp på scenen – tillsammans med sonen Valter – under NHL Awards i Las Vegas och tog till orda valde han bland annat att hylla Markus Näslund, även han tidigare lagkapten i Vancouver Canucks.

Här är tacktalet i sin helhet:

– Först och främst vill jag tacka mina lagkamrater som nominerade mig. De tidigare vinnarna av det här priset, de senaste 30 åren, är personer och spelare som jag alltid har sett upp till. Jag tror verkligen att arbetet vi gör vid sidan om isen är lika viktigt och genomslagskraftigt som det vi gör på isen.

– Stan Smyl, Orland Kurtenbach, Trevor Linden och Markus Näslund satte verkligen standarden i vår stad, för vad vi gör både vid sidan om och på isen. Jag är tacksam för att jag får spela i Vancouver och i NHL och jag är verkligen priviligierad och vill tacka alla för den support som de har gett oss genom våra karriärer.

Henrik Sedin med sonen Valter vid sin sida under NHL Awards i Las Vegas.

Här finns en (extern) länk till ceremonin där även ett inslag med motiveringen spelas upp.

Mer läsning