Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

San Jose till första finalen

/

Efter 25 år i NHL lyckades San Jose Sharks ta sig till sin första Stanley Cup-final.
Glädjen visste inga gränser efter 5–2-segern över St Louis i den sjätte semifinalen.
– Det är det största jag varit med om hittills, sade forwarden Melker Karlsson till Viasatsport.se.

Annons

Den förre Skellefteåforwarden har vunnit två SM-guld, nu får han chansen att plocka hem den kanske största titeln av dem alla.

– Vi har inte vunnit något än, men för många i klubben är det riktigt stort. Det är absolut en härlig känsla. Det här är mitt första riktiga år här borta och det är helt sjukt att man tagit sig till final, sade Karlsson som gör sin andra säsong i klubben men nu etablerat sig på riktigt.

Melker Karlsson är ende svenske spelaren i laget, men förre målvaktsstjärnan Johan Hedberg är assisterande coach och målvaktstränare. Han gladdes med lagets veteraner som kämpat i många år för att ta Sharks till final.

"Det är fantastiskt roligt att få se killar som (Joe) Thornton, (Joe) Pavelski och (Patrick) Marleau så lyckliga och veta att de ska spela Stanley Cup-final", skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Fansen i "Sharktank" var lika entusiastiska och när Joel Ward i början av tredje perioden sköt sitt andra mål för kvällen fram till 3–0 började de ropa "We want the cup".

Läs också: Ingen ny final för Victor Hedman – Tampa Bay utslaget

Sharks gick upp till 4–0 innan Vladimir Tarasenko med två mål såg till att St Louis fick nytt liv i slutet av matchen. Men St Louis med sin svenskkoloni, backen Carl Gunnarsson och forwardstrion Alexander Steen, Patrik Berglund och Magnus Pääjärvi (petad i natt), fick sina finaldrömmar spräckta.

Finalserien startar natten till tisdag och motståndare för San Jose blir Pittsburgh eller Tampa Bay som spelar en sjunde och avgörande semifinal i natt. Vinner Pittsburgh börjar finalserien där, annars drar den i gång i San Jose.

– Som det känns nu kan jag möta båda två på en gång! De får slänga ut 40 man på isen om de vill. Vi slår dem, säger Joe Thornton enligt Expressen. (TT)

Mer läsning

Annons