Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-kollen: Den gamle ångar på

Jon Häggqvist tar en titt på det som sker på andra sidan Atlanten i världens bästa hockeyliga. I dag handlar det om såväl gamla som unga...

Den gamle ångar på

Det kanske börjar bli tjatigt med hyllningarna, men det går inte en dag utan att man förundras över Jaromir Jagr, numera i Florida. Härom veckan klättrade 44-åringen upp på tredje plats i NHL:s poängliga genom tiderna och han fortsätter bara att leverera.

Natten mot fredagen kom nya mål från Jagrs klubba, hans 22:a och 23:e för säsongen, och han är på god väg att nå 30-strecket. Som 44-åring alltså. Hatten av.

Jakten på Matthews

Med lotterisystemet som NHL har går det inte att förutse vilka som får förstavalet i draften men Toronto, som ligger dyngsist, gör åtminstone sitt för att skaffa sig en bra chans. Winnipeg, Edmonton, Buffalo, Columbus och Calgary finns också bland kandidaterna.

Vad får då draftvinnaren? En spelare som, till skillnad från exempelvis 2015-draftens guldklimp Connor McDavid, kommer med seniorrutin.

Auston Matthews, den givna ettan i draften, har i vinter representerat ZSC Lions i den schweiziska ligan och gjort det minst sagt bra. 46 poäng på 36 grundseriematcher talar för sig själv – det räckte till en tiondeplats i poängligan.

Ovärdigt, Landeskog

Ni kanske har sett den redan, Gabriel Landeskogs crosschecking i huvudet på Anaheims back Simon Despres. Den var i-n-t-e snygg. Ovärdigt för en lagkapten. Despres hade nyss avslutat ett skott när den svenske Colorado-forwarden skickade klubban rätt upp i nacktrakten på honom.

Avstängningen lät inte vänta på sig. Tre matcher och motsvarande 1,7 miljoner kronor i böter för Landeskog.

Simon Despres – som tidigare under säsongen har missat 42 matcher på grund av en hjärnskakning – kunde lyckligtvis avsluta matchen.

Citatet:

"Det är bara en kaka var och varannan dag. Det kommer inte att döda dig..."

Floridas unga stjärnback Aaron Ekblad berättar i Sports Illustrated om sin rutinmässiga kaka. På matchdagar äter Ekblad en hel måltid efter morgonvärmningen och sedan fastar han ända till nedsläpp – bortsett från en sak. Han äter alltid en kaka. Men bara en.