Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nextjet byter flygplan från Ö-vik – kommer inte köra en Boeing till Gällivare

Tidigare planerade Nextjet att en Boeing 737 skulle trafikera deras nya norrlinje till Gällivare. Nu går de ut med information att så inte är fallet.

Annons

Vi har tidigare skrivit om att Nextjet i Örnsköldsvik ska få en norrlinje till Gällivare som kommer trafikeras med ett nytt flygplan – nämligen en Boeing 737.

För Plus-kunder: Nextjet svarar SAS i Ö-vik – med norrlinje och jetplan: "Bra för kunden"

Men det stämmer inte riktigt. För under onsdagskvällen gick Nextjet ut med information att linjen inte kommer trafikeras av en Boeing 737, som först var tanken, utan en BAe 146 Avro med plats för 112 passagerare.

– Vi letade länge efter ett flygplan med runt 110 stolar som i detta läge är optimalt för linjerna. Nu har vi hittat en underleverantör som kan erbjuda just detta och vi väljer därför att göra detta bytet med kort varsel, säger Henning Lindberg, marknads- och linjenätsansvarig, Nextjet, i ett pressmeddelande.