Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

New York allt lagligare

Annons

Året som gått har varit det tryggaste i New York på mer än fyra årtionden. Mordfrekvensen har sjunkit till nivåer som inte setts sedan början av 1960-talet, enligt polisens summering av 2009.

Fram till i söndags hade 461 mord begåtts i New York City, jämfört med 516 mord 2008. Det är det lägsta antalet sedan jämförbar statistik blev tillgänglig 1963.

Enligt federala polisen FBI är New York den tryggaste storstaden i USA, men även nationell statistik pekar på minskad brottslighet. I hela USA minskade antalet våldsamma brott, till exempel mord och rån, under första halvåret 2009 för tredje året i rad.

Kriminaliteten i New York har minskat under flera år, vilket bland annat tillskrivs polisens "nolltolerans" mot även mindre förseelser. Borgmästare Michael Bloomberg hänvisade även till sina ansträngningar att stoppa illegala vapen när han presenterade årets siffror.

Antalet poliser i New York har minskat, i takt med att brotten blivit färre. I dag finns runt 34 000 poliser i New York mot 40 800 för åtta år sedan.