Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till vårdnadsbidrag i Kramfors

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Kramfors vill inte att ett kommunalt vårdnadsbidrag ska införas. Därför föreslår man att kommunfullmäktige ska avslå den motion i ärendet som lämnats in av kristdemokraten Sture Norberg.

Motiveringen till avslagsyrkandet är bland annat att vårdnadsbidraget är orättvist och dessutom innebär kostnader för kommunen, något man befarar går ut över den kommunala barnomsorgen. Nämnden var dock inte enig utan den borgerliga oppositionen yrkade bifall till motionen.

Ett medborgarförslag i samma ämne behandlades också att bku-nämnden vid torsdagens sammanträde. Peter Hedberg hade lämnat in ett förslag om att kommunen inte ska införa vårdnadsbidrag. Och nämnden beslutade att yrka bifall till förslaget. Oppositionen däremot ville att förslaget skulle avslås.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61