Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedläggningen av BB i Sollefteå diskuterades i SVT:s debattprogram

 
Ockupationen av BB i Sollefteå
Visa alla artiklar

Under torsdagen debatterades nedläggningen av BB i Sollefteå på Svt i programmet Opinion live. Ewa Back (S) debatterade mot Helena Lindahl (C) och Svt sände även live från ockupationen.

I torsdagens program av SVT Opinion Live diskuterades nedläggningen av BB i Sollefteå. Deltog gjorde Ewa Back från Socialdemokraterna och Helena Lindahl från Centerpartiet.

– Tyvärr finns det inte en mirakellösning när vi ska spara så mycket pengar. Sollefteå är ett av Sveriges minsta BB och Sundsvall och Örnsköldsvik klarar av att ta emot de mammorna, sa Ewa Back bland annat under debatten.

Helena Lindahl var inte av samma åsikt.

– Det finns många andra ställen med låga förlossningstal. Med de skatter vi har kan vi förvänta oss mer. Folk är trötta då de inte får något tillbaka, sa hon bland annat.

SVT hade även ett reporterteam på plats på sjukhuset i Sollefteå, för att prata med några av ockupanterna.

– Att ockupera är vår sista lösning. Vi kommer sitta här till beslutet rivs, som längst till nästa väl, sa Carina Hellström i sändningen, ett uttalande som möttes av applåder av publiken i debattstudion.

MER OM BB I SOLLEFTEÅ:

För Plus-kunder: Snart stänger BB – ABF ordnar kurs i bilförslossning

BB-stängningen i Sollefteå tas upp i riksdagen – sjukvårdsministern krävs på svar

För Plus-kunder: Oppositionsrådet positiv till ny drift av Sollefteå sjukhus: "Enorm vilja och kompetens i Ådalen"

För Plus-kunder: Snart stänger BB i Sollefteå – nu anordnas kurs i bilförlossning

Stor manifestation för sjukhusen i Ö-vik och Sollefteå 21 januari