Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedåt på Wall Street årets sista dag

New York-börserna föll något på årets sista dag. 2009 har trots det varit ett bra år, med den starkaste uppgången sedan 2003.

Dow Jones industriindex sjönk med 1,1 procent och slutade på 10 428,1. Nasdaqs kompositindex föll med 1 procent till 2 269,2.

Börserna föll när investerarna passade på att sälja av några av årets vinnare för att säkra en del av årets starka uppgång.

Enligt nya siffror från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet nådde arbetslösheten i december sin lägsta nivå på 17 månader, vanligtvis ett gott tecken, men experter befarar att det kan bero på att många får tillfälle att jobba extra över julen och att uppgången bara är högst tillfällig. Några analytiker menar att de nya siffrorna kan innebära mindre stimulans från regeringen under 2010.

IT-jätten Oracle, en av Nasdaqs starkaste aktier under året, sjönk med 1,6 procent.

Dow Jones industriindex har stigit 19,5 procent under 2009, medan Nasdaq slutar på 44,8 procent mer än när börsen stängde den 31 december 2008.

Trots den starka återhämtningen under året är detta det första decenniet i Wall Streets historia som sammantaget slutar på minus.