Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedåt på New York-börsen

Börserna på Wall Street föll under tisdagen, sedan stigande producentpriser ökat rädslan för inflation.

Vid stängningsdags hade Dow Jones industriindex sjunkit med 0,5 procent till 10 452. Nasdaqs kompositindex tappade lika mycket till 2 201.

Under november steg USA:s industriproduktion med 0,8 procent, vilket var något mer än väntat. Samtidigt visade ny statistik att de amerikanska producentpriserna stigit med 1,8 procent i november jämfört med månaden före, vilket också var mer än väntat.

Sammantaget ledde detta till en oro för högre inflation, inför Federal Reserves utvärdering av den amerikanska ekonomin, som presenteras på onsdag eftermiddag, amerikansk tid.

Under tisdagen kom även varningar för att USA:s regering nästa år måste ta fram en plan för att komma tillrätta med landets växande skulder. Annars kan panik på finansmarknaderna bryta ut, anser en kommission bestående av budgetexperter från både Republikanerna och Demokraterna.

En positiv nyhet var att finansjätten Wells Fargo meddelade att de ska betala tillbaka hela det lån på 25 miljarder dollar som den fick av den amerikanska staten i samband med finansoron i fjol. Beskedet fick aktien att stiga med 0,7 procent.