Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NBV ömsar skinn – hela norra Sverige samlas i en avdelning

LÄSARTEXT NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, gör just nu en stor omorganisation. 14 avdelningar runt om i landet blir sex från årsskiftet och det innebär bland annat att hela norra Sverige, från Gävle till Luleå, blir en avdelning med namnet NBV Norr.

Första medlemsmötet för val av styrelse har hållits i Örnsköldsvik.

NBV har i det närmaste fördubblat sin volym mätt i studietimmar från år 2010 till 2017. Under arbetsnamnet ”Ömsa skinn” har en stor förändring skett inom administrationen. Förbundskansliet i Stockholm bantades kraftigt och personal och kapital har satsats på lokal verksamhet. Det visade sig vara inledningen på en positiv utveckling.

”Ömsa skinn” innebär nu att administrationen måste förstärkas. Men det sker inte centralt i Stockholm utan ute i de sex nya avdelningarna. För NBV Norr innebär det bland annat ett regionkansli i Umeå och distriktschefer i de gamla avdelningarna. Inom varje avdelning sker dessutom rekryteringar inom kvalitetskontroll och ekonomi med mera.

NBV Norr har vid starten 15 kontor och ett 40-tal anställda i de fyra nordligaste länen. Ett av flera syften med den nya organisationen är att lokalt stärka samarbetet med NBV:s ägare som är nykterhetsrörelsens organisationer.

Till styrelse för den nya organisationen valdes: Ann-Marie Lindgren, Umeå, ordförande, Andreas Frank, Sandviken, Per Fredheim, Sundsvall, Gunilla Lindskogs, Sundsvall, Torbjörn Andersson, Älvsbyn, Björn Sandahl, Östersund, och Marianne Bäckström, Umeå.

Sven Lindblom Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel