Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NBV minskar i Kramfors

Studieförbundet NBV i Kramfors har polisanmälts och förlorat det kommunala bidraget. Verksamheten kommer dock att fortsätta men bli mindre i omfattning.

Den 20 oktober berättade Allehanda Media om de misstankar om fiffel som riktades mot studieförbundet NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsförbund, i Kramfors. Misstankarna framkom vid en översyn av bidragssystemet till studieförbunden och deras verksamheter.

Bristerna resulterade i att barn-, kultur- och utbildningsnämnden i början av november lämnade in en polisanmälan mot NBV.

- Vi vill klarlägga uppsåtet. Alltså om det handlar om slarv eller medvetet systematiskt fusk, säger bku-nämndens ordförande Gudrun Sjödin (s).

På revisorernas inrådan beslutade nämnden dessutom att inte betala ut verksamhetsbidrag till NBV för 2007. För NBV:s verksamhet i Kramfors innebär det indragna bidraget från kommunen ett stort ekonomiskt avbräck.

Mats Danielsson, NBV Mitt Sveriges verksamhetschef, säger att man nu först vill avvakta resultatet av polisutredningen.

Någon risk för att verksamheten i Kramfors helt ska dras in finns inte.

- Vi fortsätter som vanligt och försöker att hitta finansiering på andra vägar. Vi kommer också att gå igenom kostnaderna samt ta bort viss verksamhet.Läs mer i onsdagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70