Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätverket Klimatsans: "Var är dina invändningar mot våra fakta, Berglund?"

Svar på ”Nätverket Klimatsans en skojarförening – oseriöst påstå att klimatuppvärmning inte sker”, Ordet fritt 9 maj.

Mikael Berglund anför inga faktiska invändningar mot våra påståenden, som undertecknats av erfarna professorer och ledamöter av vetenskapsakademin.

Klimatpanelen IPCC:s ”bevis” för att koldioxid orsakar en uppvärmning, som kan bli farlig, är datorsimulerade ”klimatmodeller”. Dessa omfattar över 50 parametrar, men man vet verkan av bara några få.

Alla andras verkan måste man gissa. Sedan räknar datorn ut vad som sker under en kvart eller så. För att nå år 2100 behövs ett par miljoner omräkningar, där gissningarnas fel multipliceras med varandra. På ögonmått ser man att meningsfulla resultat inte är möjliga. Det är precis vad IPCC:s egna experter förklarade år 2001.

■■ För fler insändare, klicka här.

Varför har då IPCC fortsatt med datorsimuleringar i 15 år? Svaret är något Berglund måste ta till sig: IPCC har ingen vetenskaplig kompetens. Panelen är ett politiskt organ styrt av FN:s medlemsnationer. Dess slutrapporter förhandlas fram mellan 130 nationer bakom stängda dörrar ”ord för ord” under en hel vecka.

IPCC hänvisar till stöd från 97 procent av ”klimatforskarna”, men det vilar på så usla studier att de bara bevisar några få procent eller promille, googla ”fusk klimatdebatten”. De flesta delegaternas intresse är att motivera bidrag från den ”Gröna Klimatfonden”, som skall få 100 miljarder dollar varje år.

Så har IPCC lanserat myten om faran med koldioxiden. Verkligheten har visat att klimatmodellerna blivit mer och mer fel under de senaste 20 åren, då ingen uppvärmning noterats.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel