Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturen utarmas – stoppa det oreglerade massdödandet av rovdjur

Varför gemensamhetsjakter med många jägare och hundar på bland annat räv och grävling i augusti och september? Det är ju inget jaktvilt.

Jägarna påstår att de är så skadliga.

Är de indoktrinerade av tidningen Jaktjournalens rovdjurskampanj och tidningens uppmaning i augustinumret: ”Den första augusti 2016 är det åter dags för Jaktjournalens klassiker, Rovdjurskampanjen. Då kan alla rovdjursjägare inleda årets jakt och fångstsäsong. För fjortonde året i rad får alla jägare som skjuter eller fångar räv, grävling, mård, mink, iller, kråka, skata, måsfågel eller nötskrika chansen att både göra en betydelsefull viltvårdsinsats och vara med om att vinna fina priser.”

■■ För fler insändare, klicka här.

I Sverige dödas cirka 350 000 djur varje år som inte är jaktvilt av jägare som delar tidningens inställning. Förstapristagaren 2016 i tidningens tävling hade rapporterat att han dödat 28 rävar, 7 grävlingar, 32 minkar och 394 fåglar, vilket gav honom 10 470 poäng (en räv 120 poäng och en fågel 15).

Detta sker helt oreglerat utan att någon biolog eller bygdens naturvänner tillfrågats. Naturen utarmas och möjligheten till spännande möten med vilda djur minskar drastiskt!

Är det inte dags att reglera jakten på icke jaktvilt samt förbjuda tävlingar i massdödande.

Jaktkritikerna

Emma, Ingemar, Inger och Kent

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel