Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattsvart för AIK

Annons

Det går fortsatt blytungt för AIK. Brynäs vann med 2-1 - och stockholmarnas åttonde raka förlust var ett faktum i SHL-hockeyn.

Vi måste fortsätta kriga. Det finns inget annat, säger AIK-forwarden Fredrik Hynning.

Sju raka nederlag och en 8-1-förlust mot Brynäs senast lagen möttes - det var med andra ord ett revanschsuget AIK som kom till spel.

Men det räckte inte för tabelljumbon som inkasserade sin åttonde raka förlust och kom ännu ett steg närmare kvalserien.

Det studsar inte rätt för oss just nu. Det kan låta konstigt efter den åttonde raka förlusten. Men den här matchen var ett steg i rätt riktning. Nu måste vi fortsätta att kriga. Det finns inget annat, sade Fredrik Hynning till TT.

Brynäs gjorde det första målet med sex minuter kvar av den första perioden genom Johan Harju.

Sju minuter in på den andra perioden satte JVM-spelaren Christian Djoos 2-0 via Mattias Janmarks fot.

AIK-tränaren Rikard Franzén:

Vi gjorde en bra första period, vann tekningar och var heta. Den andra perioden var inte bra från vår sida. Vi var rädda där ute - samtidigt som Brynäs gjorde det bra.

AIK var ineffektiva matchen igenom - och trots en drömstart på den tredje perioden med ett mål efter 19 sekunder - lyckades inte Stockholmslaget komma tillbaka.

Jag tycker att vi försöker att komma tillbaka på ett bra sätt. Men då vi är i det här läget så studsar det inte vår väg. Vi måste fortsätta att jobba. Jag hoppas att vinsten ska komma så fort som möjligt.

TT: Märks det mycket frustration i laget?

Ja, det är klart. Det är tufft. Samtidigt tycker jag att det är en bra stämning i laget. Vi har fått tillbaka några spelare och med det hoppas jag att vi kan få mer kontinuitet på träningarna och matcherna.

TT: Stor frustration hos dig?

Ja, självklart. Jag är tränare för laget och vi har förlorat åtta matcher på raken.

Om det här var Rikard Franzéns sista match som huvudtränaren återstår att se. Under den senaste veckan har det spekulerats att den rutinerade tränaren Per Bäckman ska ta över laget.

Fredrik Hynning lägger inte någon energi på tränarfrågan.

Jag läser inte tidningarna. Vi är ett lag och alla måste prestera bättre - så enkelt är det. Att skylla på en person går absolut inte.

Mer läsning

Annons