Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattlig skadegörelse har skapat polisjobb – oklart om en eller flera personer ligger bakom

Natten mot i torsdags inträffade flera fall av skadegörelse i Örnsköldsvik, bland annat vid Resecentrum och Arken Tjänstecentrum.

Någon gång under kvällen, eller natten, har det klottrats inomhus på Resecentrum, plus att tavlor har slitits ner från en vägg. Samtidigt har även tandkräm smetats på en vägg i en av toaletterna.

Skadegörelsen upptäcktes strax före klockan fyra på natten av en väktare.

Läs även: Torggrillen tömd på allt av värde – "Det handlar om stöld och skadegörelse"

Polisen kommer nu att använda de övervakningskameror som finns, för att försöka få tag på den eller dem som ligger bakom skadegörelsen.

Någon gång under natten har även någon roat sig med att tömma innehållet i en brandsläckare i en rulltrappa i Resecentrum. Även där kommer övervakningskameror att bli ett medel för att få fast den skyldige.

Inte långt ifrån Resecentrum, i Arken Tjänstecentrum, har en person roat sig med att tömma ut vit målarfärg på golvet. Samtidigt har även innehållet i en stor blomkruka slitits upp och bord har välts.

Läs även: Vandaliserade hos polisen – för att få sova i en cell

Den som ligger bakom skadegörelsen har sedan ogenerat promenerat i färgen, vilket har medfört färgade fotavtryck lite här och där.

Ett vittne har sedan uppgivit för polisen att denne har sett en person, som har haft vit färg på sina händer och skor. Polisen ska nu försöka identifiera den skyldige.

Som om det inte vore nog har även en frisörsalong på Skolgatan utsatts för skadegörelse. En krossad glasruta är följden av detta. Tidpunkten för den skadegörelsen ska ha varit vid femtiden på morgonen.

I dagsläget är polisen är osäker om all skadegörelse hör i hop eller inte.

Polisen tar även tacksamt emot tips från allmänheten.

Läs mer: Hällde ut färg på Arken tjänstecentrum – polisen spanar efter misstänkt