Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationalmuseum design i höst

Annons

En stor utställning med samtida svensk design visas på Nationalmuseum hösten 2014. Nationalmuseum design ska visa upp svenska föremål som lever upp till kraven på hållbar utveckling.

"Nationalmuseum design" får inte plats i Konstakademiens lokaler, där Nationalmuseum annars har de största utställningarna under den pågående renoveringsexilen.

Just nu förs förhandlingar med två olika hyresvärdar, och enligt museichefen Berndt Arell kommer lokalfrågan för den kommande designutställningen att lösa sig i god tid.

Utställningen ingår också i museets försök att locka en ny och något yngre publik. Publikundersökningar har visat att 25- till 40-åringar har svårt att hitta till museet, något personalen försöker ändra på genom sina val av aktiviteter och utställningar.

Där verkar också renoveringsflytten till Konstakademien ha blivit lyckosam. Den totala besökssiffran ligger visserligen inte i nivå med det antal besökare museet hade under samma tid 2012 i den gamla byggnaden på Blasieholmen. Ändå har fler betalande besökare hittat till Konstakademien.

Vi är rätt övertygade om att det här är människor som inte besökt oss tidigare, en ny publik helt enkelt. Ungdomar under 20 och vänföreningens medlemmar går in gratis, säger Berndt Arell.

Mer läsning

Annons